Vinicius: nog een blessure extra voor Real Madrid

De interlandsbreak is bij ploegen zeker niet geliefd. En de verscheidene blessures die voortkomen uit deze wedstrijden bewijzen het. Real Madrid, dat al te kampen had met een aantal blessures, ziet tijdens de interlandsbreak nog extra spelers geblesseerd terugkomen. In dit artikel bekijken we de huidige situatie van de Koninklijken acht blessures.

De huidige situatie bij Real Madrid

Wat blessures betreft, begon het seizoen al moeilijk voor de Koninklijken. Zowel Militão als onze eigen Thibaut Courtois kregen te maken met een ACL-blessure en zijn heel het seizoen out. Maar het bleef niet bij die twee…

Een crisis tussen de palen of dé gouden kans voor Lunin?

De zware blessure voor Courtois leek positief te zijn voor de jonge Oekraïnse doelman Andryi Lunin. Eindelijk zou hij een volledig seizoen tussen de palen kunnen staan voor Real Madrid. Maar daar dacht het bestuur van Los Blancos anders over. Vrijwel onmiddellijk werd een vervanger gezocht voor Courtois. En dat werd uiteindelijk niemand minder dan doelman Kepa.

De Spanjaard kwam in 2018 over van Bilbao naar Chelsea. In zijn debuutseizoen begon hij sterk, maar nadien verslechterde zijn vorm. De blessure van Thibaut Courtois was het gouden ticket voor Kepa om zijn carrière nieuw leven in te blazen. En het werd al snel duidelijk dat Lunin opnieuw geen minuut zou spelen voor de Koninklijken. Zeker niet met de huidige vorm van Kepa. Maar ook diezelfde Kepa viel uit met een blessure begin november, wat Lunin de kans gaf zich te bewijzen. En dat heeft de Oekraïner ook gedaan.

Ook zonder Militão boekt Real Madrid succes

Eder Militão, de razendsnelle Braziliaanse topverdediger, mist dus het volledig seizoen na een ACL-blessure. Gelukkig zijn er voor Real Madrid voldoende opties op de positie van centrale verdediger – samen met het uitgebreid middenveld. Rüdiger, Nacho Fernández en Alaba kunnen allemaal perfect de plaats van Militão innemen. En dat hebben ze tot dusver feilloos gedaan: Real Madrid heeft de beste verdediging in LaLiga met slechts 9 tegendoelpunten.

’s Werelds beste middenveld is sterk gekrompen

De positie waar Los Blancos het weleens moeilijk mee zouden krijgen, is het middenveld. Tot voor kort was die de meest uitgebreide positie, maar bijna het volledig middenveld kampt met blessures. De onvermijdelijke Jude Bellingham, die de wereld op zijn kop zet, kampt al enkele weken met een schouderblessure en zijn terugkeer is nog onbekend. Maar niet alleen Jude is geblesseerd, ook het Franse duo Tchouaméni – Camavinga is out. Camavinga speelde dit seizoen in alle wedstrijden van Los Blancos, zowel op het middenveld als linksachter. De Fransman is tot midden januari buitenspel na een knieblessure op training. Zijn partner Tchouaméni leed een blessure in El Clásico, die Real met 2-1 won, en zal dit jaar geen minuut meer spelen.

Al deze blessures zouden weleens kunnen betekenen dat Ancelotti opnieuw naar zijn vorig systeem gaat in een 4-3-3 i.p.v. in de huidige ruitopstelling. Het middenveld zou dan opnieuw bestaan uit het trio Valverde – Modrić – Kroos. Op de bank heeft Ancelotti dan nog de keuze uit Ceballos op het middenveld. Vrij beperkt dus.

Een aanval bestaande uit hoop zonder Vinicius

Hoop, het geheim ingrediënt van Los Blancos, is iets waar ze in deze periode zeker op zullen moeten rekenen. Voorin vertrokken deze zomer namen als Asensio, Benzema en Hazard. De enige aanvallende transfers die Real maakte, waren Joselu, Brahim Díaz en het Turkse wonderkind Arda Güler. Die laatste bewees in de voorbereidingen dat hij klaar is voor Real Madrid, maar speelde dit seizoen nog geen enkele minuut voor Los Blancos door blessures. En daar lijkt nog niet echt verandering in te komen.

Vinicius miste begin dit seizoen al een maand na een blessure. En na een nieuwe blessure in de interlandswedstrijd met Brazilië blesseerde Viní Jr. zich opnieuw. Deze keer is Vinicius out tot februari 2024. De Braziliaan is dit seizoen goed voor 6 goals en 4 assists in 13 wedstrijden, en leek recent zijn vorm opnieuw te hebben teruggevonden.

Naast Vinicius is er nog een andere Braziliaan bij Real Madrid: Rodrygo. Rodrygo mocht dit seizoen vrijwel elke wedstrijd spelen, maar heeft het moeilijk met het net te vinden. Althans, tot in zijn wedstrijd tegen Valencia, toen Real Madrid met 5-1 won. Daar kon de Braziliaan tweemaal scoren en was hij goed voor twee assists.

Naast Rodrygo is er alleen nog Joselu en Brahim in de aanval. Geen wisselspelers dus. Of Ancelotti moet opteren voor een aanval met twee spitsen (Rodrygo – Joselu). Joselu is zeker geen slechte speler, maar is ook allesbehalve de vervanger van Benzema.

Wat heeft de toekomst in petto voor Los Blancos met al die blessures?

Real Madrid is al zeker van kwalificatie naar de achtste finales van de Champions League. Daarnaast staat het ook tweede in LaLiga, met slechts één enkele nederlaag. Maar de vraag is of Los Blancos hun vorm kunnen voortzetten zonder al deze sterren? Met name zonder al te veel aanvallende opties. Krijgen we bij Real Madrid enkele aanvallende transfers te zien deze winter om de voorhoede te versterken?