Onze vijf JPL-goudklompjes

Met nog vier wedstrijden te gaan voor het einde van de klassieke fase, wilden we de spelers uitlichten die de titel van revelatie van het seizoen zouden kunnen verdienen. We hebben er vijf gevonden, maar zoals altijd betekent een keuze maken opgeven. Hier zijn onze vijf favorieten, onze vijf JPL-goudklompjes.

Mohammed Amoura (Union Saint-Gilloise)

Als er één speler is die de titel JPL-goudklompje van het seizoen verdient, dan is het Mohammed Amoura wel. We hebben hem een paar maanden geleden al besproken en hij heeft zijn opmars voortgezet. De aanvaller van Union Saint-Gilloise, die alleen bekend was in Zwitserland en Algerije, wordt nu over de hele wereld bewonderd. Zijn uitvoeringssnelheid en duizelingwekkende dribbels zijn een echte uitdaging voor verdedigers in de Jupiler Pro League.

De 1,7 meter lange aanvaller heeft 17 competitiedoelpunten op zijn naam staan, evenals 20 doelpunten en 4 assists in 29 optredens in alle competities. De Algerijnse international, die afgelopen augustus voor €4m werd gekocht van de Zwitserse club Lugano en deelnam aan de Africa Cup of Nations van 2024, zal moeite hebben om zijn plek in het Stade Marien van juni aanstaande te behouden. Nog een recordtransfer voor de geel-blauwen? Heel goed mogelijk…

Kilian Sardella (Anderlecht)

Kilian Sardella is niet bepaald een revelatie, hij speelt al sinds 2021 in onze competitie onder Vincent Kompany. Sindsdien heeft de rechtsback van RSCA echter een achtbaanrit doorgemaakt. Aanvankelijk werd hij vaak uitgejouwd door de fans, maar afgelopen zondag tegen Sint-Truiden, toen hij Louis Patris verving, kreeg hij een staande ovatie bij zijn terugkeer na een blessure.

De prestaties van Kilian Sardella zijn dit seizoen constanter geworden. Bovendien lijkt Louis Patris, zijn vervanger, hem niet de voldoening te geven die hij verdient in deze positie, die zijn baan zonder angst lijkt te zijn als Kilian Sardella op zijn best is. Hij is zo overtuigend dat zijn naam zelfs gefluisterd wordt onder de Rode Duivels.

Kevin Denkey (Cercle Brugge)

Net als Kilian Sardella is Kevin Denkey dit seizoen geen nieuwkomer in de Jupiler Pro League. Maar hij is wel een van onze goudklompjes in de JPL. De Togolees kwam in januari 2021 bij Cercle Brugge en is ongetwijfeld niet onbekend met de goede gezondheid van het kleine broertje van de club, die met nog vier wedstrijden te gaan in de klassieke fase een serieuze kanshebber is voor de Champions play-offs. De aanvaller moest in 2023 de dood van zijn moeder verwerken. Kevin is een echt vergif voor verdedigers van de tegenstander en is momenteel topscorer in onze competitie met 20 goals.

De man die de lat op 15 doelpunten had gelegd, bereikte deze aan het einde van de eerste seizoenshelft. Na zijn komst uit Nîmes (Ligue 1 in Frankrijk) had hij anderhalf seizoen nodig om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, maar nu hij gevreesd wordt door alle verdedigers van het land, geniet hij van het werk dat hij dagelijks doet.

Aboubakary Koita (Sint-Truiden)

Net als Kevin Denkey is Aboubakary Koita traag geweest om zijn stempel te drukken in zijn nieuwe ploeg. Na zijn komst naar Sint-Truiden in de zomer van 2021 had de linkervleugelspeler twee seizoenen nodig om een sleutelfiguur in zijn team te worden. In de eerste helft van het huidige seizoen heeft de 25-jarige Mauritaanse international laten zien dat hij dankzij zijn buitengewone atletisch vermogen vanuit alle posities kan schieten.

Aboubakary Koita (13 goals, 24 wedstrijden), die voor Mauritanië speelde op de CAF Africa Cup of Nations, waar hij bij de laatste 16 werd uitgeschakeld door Kaapverdië, is explosief gestegen op de transfermarkt. Het zal zeker moeilijk worden om hem in Limburg te houden…

Hayao Kawabe (Standard)

In een ploeg in moeilijkheden is het vaak heel gemakkelijk om een speler met kwaliteiten te vinden. Hayao Kawabe, de Japanse middenvelder van Standard, valt zeker in die categorie. In een kampioenschap dat meer dan een beetje ingewikkeld is voor de Luikenaren, is hij er vaak in geslaagd om als winnaar uit de bus te komen.

Zoals toen hij scoorde tegen Anderlecht op Sclessin. Waar toen Standard was teruggekomen van een achterstand van twee doelpunten. Zijn marktwaarde is gestegen. Iets wat bewijst dat de prestaties van de man met een contract tot juni 2027 merkbaar zijn. Dit ondanks het slechte palmares van Les Rouches.

Hier zijn onze vijf JPL-goudklompjes. Volg hun prestaties met ons op Ladbrokes.be!