Sportweddenschappen: Speeldag 27 van de JPL

Zoals elke donderdag biedt het Ladbrokes-team je zijn analyse en sportweddenschappen op de nieuwe speeldag van de Jupiler Pro League. Welke teams zullen de laatste plaatsen veroveren in PO1? Wie zal de play-offs ontlopen? We proberen al je vragen te beantwoorden met onze JPL sportweddenschappen.

Club Brugge – Anderlecht : onze JPL-sportweddenschappen

De JPL Super Sunday begint met een TOPPER tussen Club Brugge en Anderlecht! De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Na een moeizame start van het seizoen heeft Brugge het roer omgegooid met een prima reeks wedstrijden. Aan alle periodes komt echter een einde. Club won slechts één van de laatste 4 JPL-wedstrijden. Daardoor hebben ze slechts 5 van de 12 mogelijke punten gepakt. De defensieve soliditeit van weleer is niet meer.

Simon Mignolet en zijn verdediging hebben in 5 van hun laatste 6 wedstrijden doelpunten tegen gekregen. Gelukkig heeft de aanval gereageerd. De Braziliaan Igor Thiago heeft de kaap van 16 doelpunten bereikt… maar is deze zondag geschorst. Ferran Jutgla is weer in actie gekomen in het Venetië van het Noorden.

Anderlecht blijft ondertussen op 9-9 staan. Na overwinningen tegen KAA Gent en Charleroi maakten de Mauves dit weekend een comeback met een 4-1 overwinning tegen STVV. Net als Club Brugge hebben de Brusselaars dit seizoen de neiging om tegen te scoren.

Kasper Schmeichel, het moet gezegd worden, is niet altijd de unanieme keuze geweest. Hun grootste kracht ligt in de aanval. Met Thorgan Hazard, Vazquez, Dreyer en Dolberg heeft Anderlecht een hoop aanvallende wapens. Het gevaar zal overal vandaan komen.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Club Brugge is thuis nog ongeslagen in de JPL (7W – 6G – 0V);
 • Er waren meer dan 2,5 doelpunten in 6 van Club Brugge’s laatste 7 wedstrijden;
 • Anderlecht is ongeslagen in de JPL in 2024;
 • Beide ploegen hebben gescoord in 6 van de laatste 7 wedstrijden van Anderlecht;
 • Thorgan Hazard is de man in vorm met 3 doelpunten en een assist in 5 wedstrijden;
 • 3 van de laatste 4 ontmoetingen eindigden in een gelijkspel.

Onze voorspelling voor Club Brugge-Anderlecht: TOPPERS eindigen altijd in een gelijkspel! Aan alle reeksen komt een einde. Terwijl Brugge thuis ongeslagen is, bieden we bij Ladbrokes jou Anderlechts overwinning of gelijkspel aan aan 2.10. Voor de geksten: de weddenschap ‘Anderlecht wint of speelt gelijk en beide teams scoren’ staat aan 3.25.

JPL-sportweddenschappen: KAA Gent – Antwerp

Zoals wel vaker in 2024 stelde La Gantoise teleur. Met een gelijkspel op woensdag zijn de Buffalo’s nu uitgeschakeld in de Conference League en kunnen ze een leeg seizoen tegemoet gaan. Het moet gezegd worden dat het begin van het kalenderjaar en de wintermercato de grote keerpunten waren. Door het verlies van Hugo Cuypers, Malick Fofana en Gift Orban werd Gent 3 belangrijke spelers ontnomen. Sindsdien heeft de ploeg van Hein Vanhaezebrouck slechts één wedstrijd in 9 gewonnen.

Antwerp werd verrast door de ploeg van het moment: KV Mechelen. Antwerp verloor met 1-0. Met deze nederlaag maakten ze een einde aan hun ongeslagen thuisreeks in de JPL. De beste doelman van de competitie kan niet veel uitrichten. Ondanks 10 clean sheets dit seizoen, heeft Antwerp 7 van zijn laatste 10 wedstrijden tegen gekregen.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • KAA Gent heeft slechts één van de 6 JPL-wedstrijden gespeeld in 2024 gewonnen;
 • Gent gaf toe in 5 van zijn laatste 6 JPL-wedstrijden;
 • Antwerp verloor slechts één van zijn laatste 5 wedstrijden;
 • De ‘+ 2.5 goals’-weddenschap is slechts 2 keer uitgekomen in de laatste 6 wedstrijden van Antwerp.

Voorspelling van de redactie over deze KAA Gent – Antwerp: In een negatieve spiraal zien we KAA Gent niet winnen tegen de titelverdediger. De Antwerpse overwinning staat aan 2.95 bij Ladbrokes.

Union Saint-Gilloise – Standard, onze voorspellingen

Het is misschien niet de grote wedstrijd van de Super Sunday. Leider Union Saint-Gilloise ontvangt Standard Luik. De twee ploegen hebben verschillende doelstellingen, maar zullen wanhopig zijn om punten te pakken.

Moet Union SG op zijn hoede zijn na een Europese week? Het is duidelijk dat Union SG zijn energie zal achterlaten als het afreist naar Frankfurt. Bovendien is het niet onmogelijk dat ze in extra tijd zullen gaan tegen de Duitsers. De Europese wedstrijd van afgelopen weekend had echter geen invloed op de ploeg. Brussel won makkelijk van Kortrijk en blijft al 20 wedstrijden ongeslagen in de JPL.

Standard daarentegen verloor opnieuw. Les Rouches keerden met 0 punten van Westerlo terug naar Sclessin en zijn weer helemaal de oude. Het probleem blijft de aanval, die niet genoeg scoort. Met slechts 24 doelpunten heeft Standard de 3de slechtste aanval in de competitie. Gelukkig redt Arnaud Bodart af en toe in doel. Les Liégeois hebben de beste verdediging van de 8 laagst geklasseerde ploegen.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • USG blijft ongeslagen in de JPL sinds september;
 • Mohamed Amoura heeft 17 goals en 2 assists in de JPL;
 • Standard heeft slechts 2 van zijn laatste 10 wedstrijden gewonnen;
 • In de laatste 3 bezoeken van Standard aan USG verloren ze slechts één keer (1W-1G -1V);
 • Standards topscorer Wilfried Kanga (7 goals) zal afwezig zijn.

Onze voorspelling voor Union Saint-Gilloise tegen Standard: Eén ding is zeker, de notering dat USG wint aan 1.40 is onaantrekkelijk. We weten dat USG de neiging heeft om toe te geven. Met een wedstrijd deze week kan Standard misschien profiteren. De ‘beide teams scoren’-weddenschap staat aan 1.90 bij Ladbrokes.

JPL-sportweddenschappen in bulk:

 • Overwinning voor KRC Genk – 1.83;
 • Charleroi – KRC Genk: beide teams scoren – 1.60;
 • RWDM wint – 2.85;
 • STVV vs Westerlo: gelijkspel – 3.55;
 • STVV – Westerlo: beide ploegen scoren – 1.67;
 • Mechelen wint – 1.65;
 • Cercle Brugge wint – 1.70.

Wed op alle wedstrijden van de 27e speeldag van de Jupiler Pro League bij Ladbrokes.be!