NBA: Hoe lang zien we LeBron James nog schitteren?

Het is officieel: nadat hij de Lakers naar de overwinning op New Orleans leidde in de play-in-ronde, zal LeBron James voor de 17e keer in zijn carrière deelnemen aan de play-offs. En dit in 21 NBA-seizoenen. Met zijn 39 jaar is de ‘King’ nog lang niet versleten. En zijn dorst naar overwinning lijkt nog steeds intact. Zijn opmerkelijke levensduur lijkt niet af te nemen en misschien zien we hem zelfs nog wel een jaar of twee op het veld.

Bijna een miljoen dollar per jaar voor zijn fysieke onderhoud

LeBron James staat bekend om zijn onwrikbare werkethiek. Al van jongs af aan is hij vastbesloten om de beste te zijn in alles wat hij doet. Dankzij deze mentaliteit heeft hij tijdens zijn NBA-carrière, die begon in 2003, een uitzonderlijk fitnessniveau weten te behouden.

LeBron investeert enorm in zijn lichaam. Hij omringt zichzelf vooral met een persoonlijke staf. Voeding, fysieke voorbereiding, behandelingen… alles komt aan bod. Er gaan zelfs geruchten dat de nr. 23 van de Lakers bijna een miljoen dollar per jaar uitgeeft om zich met de beste mensen te omringen en in vorm te blijven.

Altijd bij de koplopers van de NBA

Deze voorbeeldige discipline stelt hem in staat om competitief te blijven op een leeftijd waarop veel atleten al met pensioen zijn. Je hoeft alleen maar naar zijn statistieken van dit seizoen te kijken om te zien dat ‘King’ James nog steeds op een zeer hoog niveau speelt. Dit seizoen slaagde hij erin om nog eens 27 dubbele en 5 driedubbele goals te scoren.

Hij sloot de reguliere fase af met een zeer solide gemiddelde van 25,7 punten, 7,3 rebounds en 8,3 assists per wedstrijd. De 20-voudig All-Star-aanvoerder van de Lakers werd ook de eerste speler in de geschiedenis die de kaap van 40.000 punten in zijn carrière overschreed.

Een optie in zijn contract om te verlengen bij de Lakers

Wat gaat LeBron James doen aan het einde van zijn huidige contract bij de Lakers? Dat loopt namelijk af aan het einde van het huidige seizoen. Zal hij zijn contract bij de Lakers verlengen en zo ja, voor hoe lang? LeBron James heeft een optie van 51,4 miljoen dollar voor het seizoen 2024-25. Hierdoor zou de King zijn contract met de Lakers kunnen verlengen. Hierdoor kan de King zijn contract bij de Lakers voor dat bedrag met nog een seizoen verlengen, of hij kan een free agent worden en een nieuw contract tekenen (bij de Lakers of ergens anders). Golden State benaderde hem aan het einde van de transferwindow in februari.

Het belooft een spannende zomer te worden, want de speler in kwestie moet zijn intenties nog bekendmaken. Pensioen lijkt nog niet aan de orde. Het zou dus zomaar kunnen dat LeBron James volgend seizoen zijn 40e verjaardag op het veld viert. Op zijn huidige niveau is hij nog steeds in staat om een leider te zijn in een team dat kans maakt op een titel. En hij droomt ongetwijfeld nog steeds van een vijfde kampioensring. Maar daarvoor moet hij goed omringd zijn.

LeBron James’ droom: met zijn zoon in de NBA spelen

Twee weken geleden kondigde Bronny James (19), de zoon van LeBron, aan dat hij meedoet aan de NBA-trekking van 2024, met behoud van zijn universitaire geschiktheid. Dit ondanks een rustig eerste jaar aan de University of Southern California. Nadat hij in december 2022 terugkeerde in competitieverband na hersteld te zijn van een hartaanval, scoorde hij gemiddeld slechts 4,8 punten per wedstrijd in de 24 wedstrijden waaraan hij deelnam. Een gemiddelde dat een speler normaal gesproken niet veel kans zou geven om te worden gerekruteerd door een NBA-franchise. Maar als je Bronny James heet, liggen de zaken natuurlijk heel anders.

Sommige teams zouden op deze kandidatuur kunnen inspelen om te proberen zowel vader als zoon aan te trekken. LeBron James heeft er altijd van gedroomd om samen met zijn zoon in de NBA te spelen. In de praktijk zou dit werkelijkheid kunnen worden. En de King pushen om actief te blijven in de grootste competitie ter wereld.