Sportweddenschappen: Dag 22 van JPL

De eindsprint van de klassieke fase van de Jupiler Pro League gaat dit weekend verder. Zoals gebruikelijk biedt onze redactie je sportweddenschappen aan voor speeldag 22 van de JPL.

Steven Alzate tijdens een wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Standard.

Cercle Brugge – Standard, onze sportweddenschappen

Aanstaande vrijdag opent Standard de 22e ronde van de JPL met een trip naar Cercle Brugge. Les Rouches flirten met de degradatiezone. Ze hebben slechts 2 punten van de laatste 4 plaatsen op de ranglijst met nog 9 wedstrijden te gaan. Eén ding is zeker: Ivan Leko zal waarschijnlijk een paar ingewikkelde weken op de Luikse bank hebben.

Na zijn komst in de winterstop miste de coach zijn grote debuut op Sclessin door te verliezen van hekkensluiter KV Kortrijk. De nederlaag was Standards 7e opeenvolgende wedstrijd zonder overwinning. En omdat slecht nieuws nooit alleen komt, moet Ivan Leko het misschien doen zonder een aantal van zijn sterren. Kanga, Alzate en Kawabe zijn allemaal twijfelgevallen voor de trip naar het Venetië van het Noorden.

Tegenover hen moet Cercle Brugge ook punten pakken. Met 32 punten staat Groen-Zwart slechts 3 punten achter op Antwerp en de 6e plaats, synoniem voor PO1. Coach Miron Muslic kan rekenen op zijn gebruikelijke sleutelspelers, ook al blijft verdediger Popovic onzeker. Anderlecht zou geïnteresseerd zijn in de middenvelder en hij zou de wedstrijd kunnen missen. Cercle Brugge zal echter kunnen rekenen op hun sterspeler, Kevin Denkey – topscorer van JPL.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Cercle heeft slechts één clean sheet in 6 wedstrijden;
 • Cercle Brugge moet thuis nog gelijkspelen (6W – 0G – 4V);
 • Kevin Denkey heeft dit seizoen al 16 doelpunten gemaakt;
 • Standard heeft al 7 wedstrijden niet gewonnen;
 • Met 19 gescoorde doelpunten heeft Standard de 2de slechtste aanval in de JPL.

De voorspelling van de redactie voor Cercle Brugge – Standard: Met hun huidige vorm zien we Standard verliezen tegen Brugge. De Cercle-overwinning staat geprijsd op 1.53 bij Ladbrokes.

Als je graag wedt op doelpuntenmakers, wie is er dan beter dan Kevin Denkey – de thuisspits? De notering voor zijn doelpunt is 1.95 op onze site.

JPL: Charleroi – Club Brugge

De actie van zaterdag wordt afgesloten met een ontmoeting tussen Sporting Charleroi en Club Brugge. Als Standard punten nodig heeft, dan hebben de Carolo’s dat ook. Met 21 punten staan ze gelijk met RWDM en moeten ze wedstrijden winnen om zo snel mogelijk afstand te nemen van de play-offs.

Charleroi van Felice Mazzu moet nog een uitwedstrijd winnen. Het goede nieuws is echter dat ze punten pakken voor hun thuisfans. 18 van hun 21 punten dit seizoen kwamen thuis.

Ze moeten het opnemen tegen Club Brugge, dat zijn draai heeft gevonden. De mannen van Ronny Deila hebben sinds 5 november 2023 niet meer verloren. De Braziliaanse spits Igor Thiago heeft tot nu toe 13 doelpunten gemaakt in de JPL. Bovendien heeft Brugge een echte defensieve basis herontdekt en heeft het nu de beste verdediging in de competitie.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • 18 van Sporting Charleroi’s 21 punten zijn thuis behaald;
 • Charleroi heeft dit seizoen slechts 22 doelpunten gemaakt;
 • Met 17 tegendoelpunten heeft Club Brugge de beste verdediging in de JPL;
 • Igor Thiago is de 3e topscorer van de JPL met 13 doelpunten;
 • Club Brugge heeft al 13 wedstrijden niet verloren.

Voorspelling van de redactie voor Charleroi tegen Club Brugge: Charleroi heeft punten nodig. Ze zullen het echter moeten opnemen tegen een ploeg die op dreef is. Onze redactie stelt voor dat Club Brugge wint tegen 1.53 op Ladbrokes.

Om de kansen te verhogen is een overwinning met 2 doelpunten of meer 2.35. Club Brugge kan ook winnen door een schone lei te houden en de kans hierop is 2.70.

Onze voorspellingen: STVV – KRC Genk

De wedstrijd van zondag om 13:30 is de Limburgse derby tussen STVV en KRC Genk. Terwijl Sint-Truiden het nog zal moeten stellen zonder Suzuki en Koita, kan KRC Genk een aantal internationals, zoals Paintsil en Fadera, terug verwelkomen.

Ondanks de grote afwezigen slaagde STVV erin om de leiders in het kampioenschap het vuur aan de schenen te leggen. De Unionisten moesten zelfs tot blessuretijd wachten om de 3 punten te pakken. Sint-Truiden is misschien niet de meest glimmende naam in de top 10, maar… de mannen van Thorsten Fink hebben een indrukwekkend seizoen. Het is geen toeval dat spelers als Matte Smets, Jarne Steuckers en Hashioka al worden opgepikt door meer prestigieuze clubs.

KRC Genk zal op zijn hoede moeten zijn voor deze jonge ploeg. In de eerste leg nam STVV een 3-0 voorsprong dankzij de befaamde hattrick van Koita in minder dan 10 minuten.

Voor de Genkies was de start van 2024 geen succes. De mannen van Wouter Vrancken werden op een gelijkspel gehouden door Cercle Brugge.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • STVV heeft slechts één van de laatste 5 thuiswedstrijden gewonnen;
 • STVV zal het moeten stellen zonder topscorer Koita (11 goals);
 • KRC Genk heeft in 3 van zijn laatste 5 wedstrijden de nul gehouden;
 • Genk kan zijn sterspeler Joseph Paintsil terugkrijgen, goed voor 6 doelpunten en 4 assists in de JPL.

De voorspelling van de redactie voor STVV – KRC Genk: Met Suzuki en Koita afwezig, zou alles kunnen wijzen op een gemakkelijke overwinning voor KRC Genk. Alles is echter mogelijk in een derby. Zoals het bekende gezegde luidt: een derby speel je niet, die win je. Daarom bieden we je de ‘beide teams scoren’ aan tegen 1.75 op Ladbrokes.

JPL-sportweddenschappen in bulk:

 • KAA GENT – Westerlo: Beide teams scoren – 1.72;
 • Antwerp wint met 2 doelpunten of meer – 1.88;
 • KV Mechelen wint – 1.68.

Wed op alle wedstrijden van de 22e dag van de Jupiler Pro League op Ladbrokes.be!