Sportweddenschappen: Speeldag 26 van de JPL

De klassieke fase van de Jupiler Pro League loopt ten einde. Terwijl sommige teams op zoek zijn naar punten om zichzelf te redden, hebben andere teams zoals KRC Genk punten nodig voor de PO1. Zoals gebruikelijk geven onze redacteurs je hun JPL-sportweddenschappen.

KRC Genk – RWDM: onze JPL-sportweddenschappen

Aanstaande zaterdag is KRC Genk gastheer van RWDM. Beide ploegen zijn op zoek naar punten om hun respectievelijke doelstellingen te bereiken. Buiten de top 6 moet Limburg weer winnen om zich te kwalificeren. Molenbeek hoopt op een schok na opnieuw een zware nederlaag tegen Antwerp.

KRC Genk is met 3 punten op 15 slecht begonnen aan 2024. De mannen van Wouter Vrancken vinden niet langer het ideale recept voor een overwinning. Het moet gezegd dat de ploeg twee belangrijke spelers verloor tijdens de transferperiode. Munoz en Arteaga zijn vertrokken en Joseph Paintsil, die geschorst is, zou zich in de komende weken bij MLS kunnen aansluiten.

Voor RWDM was het een bewogen weekend. Na een zware 4-0 nederlaag tegen de regerend landskampioen besloot de club afscheid te nemen van zijn coach. De laatste weken zijn ver verwijderd van het verrassende begin van het seizoen. De Brusselse ploeg won geen enkele wedstrijd in 8 wedstrijden…

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • KRC Genk heeft al 6 wedstrijden niet gewonnen;
 • Genk heeft doelpunten geslikt in zijn laatste 6 wedstrijden;
 • Genk scoorde als eerst in 8 van zijn laatste 10 wedstrijden;
 • RWDM heeft al 8 wedstrijden niet gewonnen;
 • RWDM heeft als eerst een doelpunt tegen gekregen in zijn laatste 8 wedstrijden;
 • RWDM verloor in zijn laatste 8 wedstrijden.

De voorspelling van de redactie voor KRC Genk – RWDM: De vorm van RWDM in de afgelopen weken wijst niet op een Molenbeekse verrassing. Een overwinning voor Genk staat aan 1.27 bij Ladbrokes. De notering dat Limburg met meer dan één doelpunt wint, is 1.70. Afhankelijk van de opstelling zal het interessant zijn om te wedden op de doelpuntenmakers van KRC Genk. RWDM heeft 15 doelpunten tegen gekregen in zes wedstrijden in 2024.

JPL-sportweddenschappen: OHL – Sporting Charleroi

Sporting Charleroi reist aanstaande zaterdag om 18:15 uur af naar Leuven. Hoewel er wat verbetering in het spel zat, konden de Carolo’s het net niet vinden tegen Sporting Anderlecht. Met 3 punten op een totaal van 15 is het hoog tijd dat de Zebra’s aan de alarmbel trekken.

Tegen OHL zullen Felice Mazzu en co het beter moeten doen dan ze tot nu toe hebben gedaan om de 3 punten in de wacht te slepen. Charleroi is de enige ploeg van de JPL die nog nooit van thuis heeft gewonnen (0W – 3G – 9V).

OHL daarentegen verloor vorig weekend van Standard Luik. De ongelukkige 1-0 score weerspiegelt echter niet de wedstrijd. Inderdaad, Leuven had met een punt weg kunnen komen uit Sclessin. Eén ding is zeker, Oscar Garcia en zijn team zullen geen gemakkelijke partij zijn voor de Zebra’s.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • OHL pakte 8 punten van de 15 in 2024;
 • Charleroi slikte als eerst een goal in 5 van zijn laatste 6 wedstrijden;
 • Charleroi moet dit seizoen nog thuis winnen;
 • OHL heeft al 7 wedstrijden niet verloren van Charleroi;
 • Charleroi heeft verloren in zijn laatste 10 wedstrijden tegen OHL.

Voorspelling van de redactie voor OH Leuven – Charleroi: Logischerwijs zou Leuven moeten winnen van Charleroi, dat niet goed bezig is. De notering voor een Leuvense zege is 2.35 bij Ladbrokes.

Cercle Brugge – Club Brugge, onze voorspellingen

De Brugse derby tussen Cercle Brugge en Club Brugge vindt deze zondag om 13:30 plaats.

Na de zware 4-2 nederlaag tegen Westerlo heeft Cercle Brugge zijn zelfvertrouwen herwonnen. De mannen van Miron Muslic versloegen STVV met 4-1 en wonnen daarna tegen AA Gent. Aanvallend kunnen weinig teams jaloers zijn op Cercle-spits Kevin Denkey, tot nu toe goed voor 20 doelpunten. Verdedigend heeft de ploeg het echter een beetje moeilijk. Warleson heeft al vijf wedstrijden op rij geen nul gehouden.

Ze moeten het opnemen tegen Club Brugge, dat ook constant scoort. De op één na beste aanval van JPL kan opnieuw rekenen op Igor Thiago, die terug is van een schorsing. Ondanks de nederlaag tegen Antwerp lijkt Brugge bijna niet te stoppen.

Zoals we een paar weken geleden analyseerden, is Club Brugge de ploeg van het moment in de Jupiler Pro League.

Enkele interessante cijfers voor gokkers:

 • Beide teams hebben gescoord in de laatste 5 wedstrijden van Cercle Brugge;
 • Kevin Denkey is de topscorer van JPL met 20 doelpunten;
 • Er zijn meer dan 2,5 doelpunten gemaakt in Club Brugge’s laatste 6 wedstrijden;
 • Club Brugge heeft het 1e doelpunt gescoord in zijn laatste 8 wedstrijden;
 • Club Brugge heeft in 3 wedstrijden niet verloren van Cercle.

Voorspelling van de redactie voor Cercle Brugge – Club Brugge: Naast de derby wordt deze wedstrijd tussen Cercle Brugge en Club Brugge een clash tussen Kevin Denkey en Igor Thiago. Onze redactie verwacht een vlaag van doelpunten en biedt je de ‘beide teams scoren’-weddenschap aan aan 1.62 bij Ladbrokes. Als je van weddenschappen op doelpuntenmakers houdt, dan is de notering voor een doelpunt van Denkey 2.75 en die van Igor Thiago 2.60.

JPL-sportweddenschappen in bulk:

 • Westerlo – Standard: Beide teams scoren – 1.68;
 • KV Kortrjik verliest niet met meer dan één doelpunt – 1.70;
 • Anderlecht – STVV: Beide ploegen scoren – 1.75;
 • Koita doelpuntenmaker (STVV) – 3.75.

Wed op alle wedstrijden van de 26e speeldag van de Jupiler Pro League bij Ladbrokes.be!